Recruitment

RAADGEVERS ADVIESGROEP biedt een flexibele aanpak voor recruitment van professionals en managementfuncties. Middels Executive Search richten wij ons vooral op spilfuncties, managementfuncties en directiefuncties. Door onze dienstverlening aan uw behoeften aan te passen, weten we zeker dat we een goed en effectief resultaat behalen. Van een totaal uitbesteed werving en selectietraject tot een razendsnelle (ad-interim) search voor een crisissituatie of headhunting bent u bij ons aan het juiste adres.

Recruitment voor de best passende kandidaat

Onze focus ligt bij het werven niet op het vinden van een kandidaat, maar op het werven van de “beste” kandidaat in de markt. Bij het selecteren van de juiste persoonlijkheid ligt onze focus niet bij de beste kandidaat, maar bij de “best passende” kandidaat.

Om dit doel te bereiken, kunnen we:

  • U helpen met het vaststellen van de competenties van de kandidaat die u in de toekomst nodig heeft. Formele functie-eisen zijn hierbij niet voldoende!
  • Het goed doorgronden van uw strategische behoeften en een duidelijke analyse van uw bedrijf en de cultuur maken.
  • Vervolgens vatten we dit samen en zetten we het om naar een duidelijk kandidaat-profiel dat volledig aansluit op uw behoeften. Niet alleen op kennis, werkervaring, ambitie en motivatie, maar vooral ook op persoonlijk vlak.

recruitment

 

Bij alle functies zullen wij, om u de juiste keuze te kunnen laten maken, uit de voorgedragen kandidaten een helder inzicht bieden door middel van een zorgvuldige inventarisatie van de competenties van het individu, aangevuld met de resultaten van de uitvoerige referentiegesprekken en indien gewenst onderbouwd door een (extra) assessment. Op deze wijze voeren wij de opdracht succesvol uit en zullen we de best passende kandidaat voor uw organisatie binnen te halen.

Executive Search & Headhunting

Aangezien organisaties worden bepaald door de kwaliteit van de leiders, is het kiezen van de juiste leider geen zaak van compromissen.
 Het juiste directielid of de juiste directeur werven, een commissaris voor de Raad van Bestuur of het selecteren van een general manager is strategisch gezien één van de belangrijkste beslissingen voor een organisatie. Wie u aan de top aanneemt, heeft invloed op de rest van uw organisatie. Verkeerde keuzes op dit niveau kunnen echter extreem kostbaar zijn, niet alleen financieel gezien maar ook op het gebied van reputatie en/of vertrouwen bij stakeholders. Hierdoor kan het in sommige gevallen zo zijn dat u als organisatie discreet wilt laten zoeken. Met onder andere gerichte headhunting kunnen wij op een integere en vertrouwelijke manier invulling geven aan Executive Search, om gehoor te geven aan uw wensen. Ook als u zelf een kandidaat op het oog heeft en deze zonder de identiteit van uw organisatie prijs te geven, discreet wil polsen en/of screenen.

RAADGEVERS ADVIESGROEP heeft naast kwaliteit, transparantie hoog in het vaandel staan en kent daarom een standaard vast tarief per vacature, ongeacht het functieniveau. Dit in tegenstelling tot hetgeen gebruikelijk is binnen de branche waarin een percentage van het jaarsalaris inclusief emolumenten als honorarium betaald wordt. Een vast tarief is, ongeacht de functie, een uniek concept binnen de werving en selectie branche waarbij in ons verdienmodel de consultant niet gedreven wordt door de hoogte van het salaris van de kandidaat.

Bij het vaste tarief van RAADGEVERS ADVIESGROEP is de hoogte van het salaris dus niet relevant. Dit maakt dat het advies van onze consultant objectief is. Wij bieden daarbovenop onze opdrachtgevers naast het standaard vaste tarief, ook standaard staffelvoordeel bij het uitbesteden van meer dan één vacature.

Garantie bij recruitment

Indien de kandidaat, gedurende de eerste zes maanden van de arbeidsovereenkomst, de firma verlaat voor een andere reden dan een gepercipieerd verschil tussen de voorgestelde en reële functiebeschrijving of het niet nakomen van vooraf gemaakte afspraken rond arbeidsvoorwaarden en bevoegdheden, waarborgt RAADGEVERS ADVIESGROEP een kosteloze heruitvoering van de opdracht.

Vacatures waar wij namens opdrachtgevers invulling aan geven vindt u terug op: Raadgevers Recruitment

Contact

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 0765143175. Wij zullen u dan graag in een persoonlijk gesprek verder informeren over onze dienstverlening.